Individuele begeleiding/coaching kinderen en jongeren

Tijdens een scheiding maken kinderen en jongeren hun eigen emotionele proces door. De veilige, vertrouwde basis valt weg. Voor kinderen en jongeren is het vaak lastig om met hun gevoelens en emoties om te gaan, om hun emoties te uiten. Sommige kinderen trekken zich terug, zij willen hun ouders niet tot last zijn. Andere kinderen daarentegen worden juist heel druk. Kinderen en jongeren kunnen veel vragen hebben of aannames doen die zij lastig vinden om te delen. Zij willen hun ouders niet belasten. Hun ouders moeten als zoveel regelen en de kinderen zien ook het verdriet bij hen.

Een gesprek op een neutrale plaats met een neutrale coach kan opluchten. Bij kinderen vinden de gesprekken spelenderwijs plaats en wordt er met verschillende materialen gewerkt. De werkwijze en methodiek wordt afgestemd op de leeftijd en de behoefte van het kind of de jongere.

Individuele begeleiding/coaching ouder(s)

Scheiden ….alles staat op zijn kop, wat vertrouwd is valt weg. Er verandert veel.

Als ouder weet je mogelijk niet altijd hoe je je kind kunt begeleiden in deze nieuwe situatie. Welk antwoord moet je geven op de vragen of wat je moet doen als je kinderen bepaalde gevoelens of gedrag laten zien? Je vraagt jezelf misschien regelmatig af “is dit een normale ontwikkeling die past bij de leeftijd van mijn kind of komt het door de scheiding”? Je wilt dat je kinderen zo min mogelijk last hebben van de hele situatie en je wilt hen steunen in deze moeilijke periode. Het is dan prettig als je/jullie samen met een neutrale coach de situatie kunnen bespreken en handvatten kunnen krijgen om weer verder te kunnen bouwen. Bouwen aan jullie nieuwe situatie, jullie nieuwe leven!

Soms zijn 1 of 2 gesprekken al genoeg om weer verder te kunnen.