Een op de drie huwelijken (relaties) eindigt door middel van een scheiding. Door een scheiding van de ouders krijgt het leven van kinderen een andere wending. De ouders bepalen het moment waarop zij gaan scheiden, de kinderen scheiden gedwongen mee.

Een scheiding brengt veel teweeg in het leven van volwassenen en kinderen. Bij een scheiding staat de wereld van een kind en zijn ouders op zijn kop.

Naast alle emoties moeten er keuzes gemaakt worden over bijv. de zorg van de kinderen en moeten er veel praktische dingen geregeld worden. Ouders willen het beste voor hun kinderen ook in deze periode. Het is dan prettig als een onafhankelijk professional mee kan kijken en kan ondersteunen bij het maken van de juiste afwegingen en leren begrijpen hoe emoties werken. Een scheiding heeft voor kinderen een grote impact, want alles wat vertrouwd was veranderd. Voor een kind of jongere kan het ook fijn zijn om met een coach te praten. Vaak lucht het kinderen op om over deze gevoelens te kunnen praten. Het lukt niet altijd om dat met de ouder te doen die zo dicht bij hen staat. Het kan fijn zijn dat in een neutrale omgeving te doen, zonder het gevoel te hebben partij te kiezen of de ouders met hun emoties te belasten.